Koppano Szandra 2024-04-17

Nemrég derült ki, hogy gyermeket várok. Mivel a munkahelyemen veszélyes anyagokkal is dolgozom, ez azt is jelentette, hogy a szülési szabadságomnak minél hamarabb meg kellett kezdődnie. Erre nem voltam teljesen felkészülve, ezért az első pár napban nehezen találtam a helyem, és azon gondolkoztam, hogy hogyan tudnám minél hasznosabban eltölteni ezt az időszakot.

Nagyon sok szakirodalmat olvastam a terhességgel kapcsolatban. Elsőre sok volt ez a rengeteg információ, már csak azért is, mert mindenkinek a története más és más volt. A várandósságnak sajnos rengeteg mellékhatása lehet: volt, akinek a fogai kezdtek el romlani, másnál vérszegénység lépett fel, de nem ritkák ilyenkor a bőrproblémák sem, hogy a hányingert és a reggeli rosszullétet ne is említsük! Az elhízás veszélye szintén fennáll szinte kivétel nélkül mindenkinél ilyenkor. Meg hát ebben az állapotban amúgy sem árt, ha az ember egy kicsit jobban odafigyel a saját – vagyis most már nemcsak a saját – egészségére. Ezért egy barátnőm azt javasolta, hogy nézzek körül a prevenciopatika.hu oldalon. Itt ugyanis számos olyan gyógyászati segédeszközt kínálnak, aminek minden bizonnyal nagy hasznát veszem, és ráadásul kényelmesen házhoz is tudom rendelni azokat.

Fel is kerestem hát a prevenciopatika.hu oldalt, ami igazi kincsesbányának bizonyult számomra, nem is győztem végigmenni az összes kategórián, de azért megpróbáltam.

Kezdjük ott, hogy női higiéniai termékek – ezekre mindig minden nőnek szüksége van, a terhesség idején pedig fokozottan fontos a megfelelő tisztasági eszközök használata. Egyébként nem is rossz ötlet ezeket minden hónapban pár kattintással megrendelni otthonról, hogy mindig legyen nálunk, és ne a legrosszabbkor kelljen rohangálni értük.

Emésztőrendszeri panaszok – terhesség estén ennek számos oka lehet, de másokkal is előfordul, hogy mondjuk egy családi ünneplés során túleszik magukat. A prevenciopatika.hu által kínált vény nélkül kapható készítmények ilyenkor is segíthetnek enyhíteni a panaszokat.

Vitaminok: a terhesvitamin mellett – bár a prevenciopatika.hu-nál abból is van választék – a kiegyensúlyozott bevitel érdekében más vitaminok és ásványi anyagok pótlása is szükséges lehet. Ugyanez a helyzet akkor is, ha az immunrendszerünket szeretnénk erősíteni.

Gyógyászati segédeszközök, azaz vérnyomásmérők, lázmérők: az ember ilyenkor hajlamos a kelleténél jobban megijedni, ha valamilyen eltérést tapasztal a közérzetében. Ugyanakkor nem mindig szükséges fejvesztve orvoshoz rohanni, ha mondjuk csak egy kis hőemelkedésről vagy egy stresszes helyzet miatti emelkedett pulzusszámról van szó. A prevenciopatika.hu-ról megrendelhető házi gyógyászati eszközök segítségével pontosabb képet kaphatunk állapotunkról, ami akkor is hasznos, ha valóban orvoshoz kell fordulnunk, mert a pontos értékek ismerete segítheti a diagnózis gyors felállítását.

Arc-, haj- és bőrápolás: ha már több időnk van magunkkal foglalkozni, érdemes ezt meg is tenni, mert a hormonális változások a külsőnkön is nyomot hagyhatnak. Persze az is benne van a pakliban, hogy annyira beválik a prevenciopatika.hu valamelyik terméke, hogy utána már csak azt fogjuk használni, és a természetes alapanyagoknak köszönhetően jobban fogunk kinézni, mint valaha!

Életmód: ilyenkor nem ajánlott kísérletezni az elhízás elleni szerekkel, de sokat tehetünk a súlyfelesleg ellen, ha egészséges ételeket és italokat fogyasztunk. A prevenciopatika.hu kínál például különböző gyümölcsleveket is.

Fontos, hogy vásárlás előtt mindig tájékozódjunk a prevenciopatika.hu-n talált leírás és a betegtájékoztató alapján, ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a kiválasztott készítményeket gond nélkül alkalmazhatjuk-e jelen helyzetünkben.

Baba-mama termékek: a prevenciopatika.hu oldalon talán ez számít az egyik fő kategóriának, mivel a babák és a kismamák szükségleteit egyaránt figyelembe veszik. Szerintem ebből fog állni majd a következő nagyobb rendelésem.

Mindenkinek ajánlom, hogy keresse fel a prevenciopatika.hu oldalt, mert számos hétköznapi panaszunkat enyhítheti, ha kéznél vannak a megfelelő eszközök. Ezek pedig egy jól felszerelt háztartásban alapvető kellékeknek számítanak.