Koppano Szandra 2021-08-05
gipszkartonozás

A kellemes meleg, nyári szezonban nagyon sokan látnak neki a lakás kisebb-nagyobb mértékű felújításának, átalakításának. A koronavírus okozta járvány teljesen új életvitelt hozott magával és még úgy tűnik, hogy nincs vége a megpróbáltatásoknak.

Ha kipróbáltuk és remekül működik a Home Office, akkor érdemes lehet kialakítani egy kis irodahelyiséget, a kényelmes munkavégzés érdekében. A gipszkartonozás ebben hatékony segítséget kínál. amikor szeretnénk leválasztani egy részt valamelyik szobából, akkor nem kell azonnal a kalapács és véső után kapni, hiszen nagyon egyszerűen megoldható ez a könnyűszerkezetes elemekkel. A parketta se fog sérülni és még csak sok kosszal sem jár az átalakítás.

A gipszkartonozás jóvoltából teljesen a helyiség viszonyaihoz illeszkedő falszerkezet építhető ki. Általában fából vagy fémből kap egy erősebb vázat az a rész, ahol a fal húzódna, majd pedig erre csavarokkal történik meg a gipszkartonozás. A két előre gyártott elem közé kerülhet többféle szigetelés. Ennek hál szinte teljesen kiszűrhetők a kellemetlen zajok, valamint a hőmegtartás is biztosítottá válik. Ha maximalizálni szeretnénk a helymegtakarítást, akkor pedig egy tolóajtót szereljünk fel a ki- és bejárás érdekében.

A gipszkartonozás precízen kivitelezve kifejezetten gyors művelet. Párásabb helyiségekbe már alkalmazható vízálló termék, amelyik remekül megbirkózik az ezen jellegű kihívásokkal. Amennyiben pedig már nincs szükség kis dolgozóra, amit létrehoztunk, a gipszkartonozás ugyanolyan gyorsan megszüntethető, ahogyan az elkészült. Egyszerűen kiváló megoldás.