Szerkeszto 2022-06-07
öntözőrendszer karbantartás

Ha valami nincs rendben a locsolórendszerrel, esetleg eljött az éves felülvizsgálat ideje, érdemes a munkát egy hozzáértő személyre bízni. Az öntözőrendszer karbantartás alkalmával a szakember pontosan tudja, hogy milyen lépéseket kell betartani, mit kell elvégezni annak érdekében, hogy a teljes rendszer tökéletesen működjön.

Minden kertmester tisztában van vele, hogy igazából nem is a tervezés vagy épp a telepítés igényel nagy gyakorlatot, hanem a javítás és a karbantartás. Valóban csak egy szakavatott, rutinos kertész tudja magas szinten űzni az öntözőrendszer karbantartás tudományát. De miért is annyira komplikált a helyzet a legtöbb esetben?

Ugye az öntözéstechnikai gyártók úgy készítik el az alkatrészeket, a locsoláshoz és a rendszer működéséhez elengedhetetlen részelemeket, hogy azok, amikor meghibásodnak, csak a csere jelenti az egyetlen lehetőséget a szereléshez és az ismételt, hibátlan funkcionáláshoz. A legtöbb esetben bizony tényleg elkerülhetetlen az új alkatrész beszerelése.

Azonban a jó öntözőrendszer szerelő pontosan tudja, hogy mik a lehetőségei és mit kell jelentsen az adott esetben az öntözőrendszer karbantartás a kiváló végeredmény elérése érdekében. Egy szakképzett telepítő tisztában van vele, hogy a vezérlő egységek közül vannak olyan modellek, amiken megtalálható az újraindítás, a reset gomb. Arról a funkcióról van szó, ami újra indítja a korábbi programot. Az öntözőrendszer karbantartás során nagyon jól jöhet ez az egyszerű kis megoldás.

Az automata öntözőrendszer nemcsak okos, de víztakarékos is

Mindenki tudja, hogy mennyire intelligensek a mai automata locsolórendszerek. De nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az automata öntözőrendszer a vízzel roppant takarékosan bánik. Mit is jelent ez a valóságban? Jó példa itt, hogy pont annyit és oda öntöz, amennyire és ahol szükség van, a legjobb időpontokban.

Egyrészt töredékét fogyasztja a locsolótömlős megoldással összehasonlítva. Az automata öntözőrendszer telepítését és használatát követően a vezetékes vízzel öntözők sok pénzt, időt és energiát spórolhatnak meg úgy, hogy közben a kert is biztosan szebb lesz.