Koppano Szandra 2019-10-29
ásványgyöngyöt

Kedveli a saját kézzel készült tárgyakat? Olyan kiegészítőket szeretne viselni, melyek magukon hordozzák kreativitásának jegyeit? Az ékszerkészítés és a gyöngyfűzés minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem másra vezethető ez vissza, mint arra, hogy sokan szeretnék ilyen módon megélni kreatív energiáikat, és egyedi darabokat hoznának létre. Ahhoz azonban, hogy tökéletes végeredmény szülessen, nem csak hozzáértésre, hanem a megfelelő alapanyagokra is szükség van.

 

Az internet kínálta kényelmet ásványgyöngyök rendelése kapcsán is megéri kihasználni. Online mindig könnyebb átlátni, hogy hányféle ásványgyöngy közül lehet már válogatni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy kifejezetten az ilyen apró alapanyagok esetében fontos, hogy csoportosítva legyenek azok, és így valóban néhány kattintással összeszedhető legyen, mire van szükségünk. Válogathatunk színek szerint, de az alapanyagot is a fókuszba állíthatjuk. Az ametiszt, a citrin, a hematit és a hegyikristály sokak kedvencének számítanak, de a holdkő, a jáde és a homokkő is igen kedveltek. Ne feledkezzünk meg azokról a kapcsokról, kiegészítőkről sem, amelyek nélkülözhetetlenek az ékszerkészítéshez.

S hogy miért kedvelik olyan sokan az ásványgyöngyökből történő alkotást? A hétköznapokban gyakran nem olyan tevékenységet végzünk, amelyben megélhetnénk kreatív energiáinkat. Ez az elfoglaltság pedig kiválóan alkalmas arra, hogy feltöltsön és segítsen akár a mindennapi stressz feldolgozásában. Az ékszerek napjainkban a stílus és az egyéniség kifejezésének fontos eszközei. De miként is várhatnánk el ezt azoktól a daraboktól, amelyek szinte futószalagról érkeznek az üzletekbe? Az egyedi ásvány ékszerek azonban kiválóan alkalmasak arra, hogy segítségükkel megmutassuk, kik is vagyunk valójában.

 

Az ásványok egyébként az egészségre, a testi és lelki harmóniára is hatással vannak. Az ametiszt például megvédi viselőjét a negatív gondolatoktól, a hematit pedig vérkeringést javító hatással bír. A hegyikristály egyfajta multifunkcionális kőként szolgál, ugyanis számos területen támogatja a test, a lélek és az elme egészséges működését. Az ásványok felhasználásával nyakláncok, karkötők éppen úgy megvalósíthatóak, mint ízléses fülbevalók vagy bokaláncok. Fedezze fel az ékszerkészítésben rejlő lehetőségeket, és adja át magát a kreatív elfoglaltságnak!