Koppano Szandra 2019-05-22
női oldaltáska

A táska története szinte egyidős az emberiség történetével, hiszen az ősember gyűjtögető életformájának köszönhetően a napi betevőt valamiben a barlangjába kellett cipel, és ekkor alakult ki a mai táskának nevezett kellék, igaz abban az időszakban egy bőrdarabot erősítettek egy bot végére és az jelentette a táskát. Az évek, ahogy teltek ez a tároló eszköz is fejlődött, és kialakult az apró pénz tárolására alkalmas bőrzsákocska, amit a meglepő módon a divat szerelmesei nyugaton a kezükben hordtak, innen ered a retikül fogalma.

A mai táskákhoz a hasonlító első darabok a 19. században jelentek meg a méretüket és külsejüket a divat ihlette. Ez napjainkban is így van, ezért is olyan széles körű a táskák világa. Idővel a nők körében már kényelmetlennek bizonyult, hogy egyik kezük mindig foglalt volt a táska miatt, így megjelentek a női oldaltáskák. Használatuk rendkívül kényelmes, és ugyanazt az érzés kelti, mint a ridikül, amit kézben tartunk, hiszen ha nem is a kezünkön fogjuk, de kéznél van és könnyedé hozzájutunk értékeinkhez, használati tárgyainkhoz. Méreteiben is különböző méretek közül lehet válogatni, így az egészen kicsi alkalmi női oldaltáska és a nagyobb, hétköznapokon használt modell között minden méretben beszerezhető.

Ami a vállpántot illeti, nagyjából úgy vannak megalkotva, hogy állítható vállpánttal vannak ellátva, ám rövid pántú darabokat is találunk. Kivétel nélkül az egyedi stílusú hölgyek is találnak egyediségüknek megfelelő női oldaltáska modellt, ami tökéletes kiegészítőként szolgál öltözködésükhöz. Azt elmondhatjuk, hogy az évszázad legjobb találmányának számít a táska, remek kiegészítője egy egy egyszerű ruhadarabnak, és nagyon jól elrejti mindazt a kelléket, amire egy nőnek szüksége lehet protokoll rendezvényeken, vagy a hosszú munkás napokon.