Koppano Szandra 2019-04-04
Női intimplasztika

Miért ilyen elterjedt a női intimplasztika? Mert a kisajak egy– vagy kétoldali megnagyobbodása különböző funkcionális és esztétikai panaszokat jelenthet a páciens számára. Az elváltozás elhelyezkedésénél fogva nem egyszer súlyos lelki problémákat is okoz. Éppen ezért fontos, hogy bátran merjen szakorvoshoz fordulni a problémájával!

Rövid és egyszerű műtétet követően a páciens visszanyerve magabiztosságát a műtét napján elhagyhatja a kórházat.

Kisajak plasztika

A kisajak plasztika lényege, hogy a megnagyobbodott kisajkakat korrekciós műtéttel szimmetrikussá és megfelelő nagyságúvá alakítsák. A szeméremajak plasztikai műtét amellett, hogy szép esztétikai eredményt ad, jelentősen megnövelheti a páciensek önbizalmát.

Egyéb női intimplasztikai beavatkozások

A kisajak plasztika mellett a nagyajkak méretének változtatása, szimmetrikussá tétele illetve a klitorisz-csuklya kisebbítő beavatkozások az elterjedtek.

Nagyajak plasztika:

Nagyajak plasztikán a nagyajkak méretének növelését vagy csökkentését értjük. A növelést elsősorban sajátzsír visszaültetéssel érik el, a csökkentést pedig a bőrfelesleg esztétikus eltávolításával. Ezen beavatkozás kiváltó oka lehet a súlyvesztés vagy hízás. Gyakran végzik ezt a beavatkozást szülés utáni helyreállítás keretein belül kisajak kisebbítéssel.

Klitorisz-csuklya plasztika:

Sok esetben a kisajak plasztika mellett végzik el a csiklya plasztikát is annak érdekében, hogy megfelelő esztétikai eredményt érjenek el. Ha nem végzik el a kisajak plasztikával akkor az későbbi kellemetlenséget is okozhat a páciensnek így erre mindenkép érdemes odafigyelni és elvégeztetni.

Az intimplasztikai beavatkozások után az alábbiakra kell csupán figyelni

A legtöbb esetben helyi érzéstelenítésben végzett műtét után 2-3 órával már haza is mehet a páciens. A páciensnek vállalnia kell az otthoni ápolás megszervezését. Otthonában kímélő életmód és pihenés javasolt. Szükség esetén fájdalomcsillapító szedése javasolt. A műtéti területen duzzanat, kékes-lilás elszíneződés keletkezhet, ami normális műtét utáni képnek felel meg. Pár napos jegelés alkalmazásával a hematomák lassan, nyom nélkül felszívódnak. A gyógyulás alatt intimbetét viselése javasolt. A műtét utáni időszakban a szexuális élet mellőzése javasolt 3-4 hétig.