Koppano Szandra 2022-02-07
pcr-price2

A PCR tesztek nagyban megkönnyítik a koronavírus járvánnyal kapcsolatos helyzetek kezelését, azonban vannak olyan szituációk, amikor nem azok a legmegfelelőbbek a számunkra. Pontosan emiatt érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen laborban egész pontosan milyen szolgáltatásokat is nyújtanak a környékünkön.

Székesfehérvári mintavételi pont

Ha valaki ismeri magát Székesfehérvárat, akkor egyértelmű megoldásnak tűnhet maga az Alba Pláza. Nagy a forgalom, könnyen megközelíthető és a városban mindenki ismeri a Palota út 1-es számot, ami már nem csak a shoppingolási vágyainkra jelenthet gyógyírt, de akár még a Margit Labor mintavételi pontját is igénybe vehetjük.

A főtértől ez mindössze fél kilométerre található, egy nagyjából hat vagy hét perces sétára, illetve ha valaki távolsági busszal érkezik, akkor az autóbusz állomástól mindössze 150 méterre található, ami szintén csak egy pár perc gyalog. Ha tömegközlekedést akarunk alkalmazni, akkor a Csapó utcára érkező buszok közül érdemes válogatnunk.

Mindenesetre nagyon könnyen látható, hogy Székesfehérváron ha valaki mintavételt akar csináltatni, akkor a Margit Laboratórium ehhez kiváló választás megközelíthetőség szempontjából.

Milyen tesztek érhetők el?

A megközelíthetőség egy dolog, viszont a legtöbb ember arra kíváncsi, hogy egész pontosan milyen szolgáltatást is nyújt egy ilyen laboratórium, illetve ezt milyen minőségben. Bizonyos székesfehérvári PCR tesztállomásokon más Covid tesztelési lehetőségeket is igénybe vehetsz.

Egyszerűen mondva lehet PCR tesztet és ellenanyag tesztet csináltatni, azonban ha az utóbbit végeztetjük el és pozitív eredményt kapunk, akkor védettségi igazolványt is igényelhetünk tetszés szerint.

PCR teszt menete

Amennyiben elmegyünk a Margit Labor mintavételi pontjára és PCR tesztet csináltatunk, akkor nagyon könnyen megjósolhatjuk ennek a folyamatnak a menetét, hiszen minél inkább kiszámíthatóra akarták megcsinálni az embereknek. Mindenekelőtt is időpontot kell foglalnunk, amit a honlapon tehetünk meg legegyszerűbben.

Ha ezen túlestünk, akkor a megadott időpontra (vagy lehetőleg az előtt egy vagy két perccel) megérkezünk a mintavételi pontra, ahol egy nagyon gyors folyamatban levesznek tőlünk egy mintát. Ez járhat némi kellemetlenséggel, hiszem mégis az orrnyálkahártyánkat irritálják, az pedig sosem lesz egy élvezhető folyamat. Azonban ilyenkor nem kellene fájdalomnak előfordulnia, mint ahogy azt nagyon sokan leírják, úgyhogy ha mégis ilyesmit tapasztalunk akkor azonnal szóljunk a szakembernek aki a mintát leveszi tőlünk.

Ezek után elhagyhatjuk a mintavételi pontot és mehetünk a dolgunkra. Attól függően, hogy milyen szolgáltatást kértünk (normált vagy sürgősségit) 12 vagy 24 órán belül megkapjuk az eredményeinket magyar és angol formában is, majd onnantól használhatjuk is őket szükséges helyzetekben. A leleteinket email formájában juttatja el hozzánk a labor, úgyhogy mindenféleképpen figyeljük a fiókunkat ezekben az időintervallumokban, hiszen bármikor befuthat az üzenet.