Koppano Szandra 2020-09-05

Ingatlan felújítás előtt áll? A minőségi megoldások híve, melyek hosszú éveken át szolgálják majd kényelmét? Erre a nyalászárók esetében is érdemes figyelni, hiszen ezek nagymértékben befolyásolják a belső mikroklímát, és vele együtt a biztonságot. Az „A” minősítésű profilok számítanak a minőségi nyílászárók alapjainak, hiszen ezek stabilitásuknak és sarokmerevítésüknek hála egyszerre biztosítják a hőszigetelést, a zajvédelmet, és egyúttal betörésbiztosnak is számítanak.

 

Csak az igazán kiváló minőségű műanyag ablakprofilok érdemlik ki ezt a minősítést (forrás: veka.hu). Lássuk, milyen előnyei vannak az ilyen nyílászáróknak! A legtöbben kifejezetten a hatékonyabb hőszigetelés miatt döntenek az ablakcsere mellett. Nem véletlen, hiszen a régi, elavult típusok nem látják el megfelelően ezt a feladatot. Az eredmény pedig nem más, mint a kellemetlen huzat-jelenség és persze a magas fűtési költségek. Az „A” osztályú profilok háromrétegű üvegezésre is kiválóan alkalmasak.

 

A hőszigetelés mellett a hangszigetelés is kiemelt jelentőséggel bír. A korszerű nyílászárók e téren is kiválóan teljesítenek. Ha összehasonlítjuk a „B” osztályú profilokkal, akkor legalább 4 dB-lel kevesebb hangot engednek át. Ez kifejezetten jól jöhet akkor, ha forgalmas út mellett lakunk, vagy egyszerűen szeretnénk az utca zaját maximálisan kívül tudni otthonunkon.

 

Mit sem érne azonban e két tulajdonság, ha nem rendelkeznek a nyílászáró hatékony megoldásokkal a betörések ellen. Az acélerősítéssel bíró profilok zárási pontjai és biztonsági zárlemezei garantálják a maximális biztonságot. A stabil megoldásnak és a sarokmerevítésnek köszönhetően méltán nyerik el ezek a nyílászárók az „A” minősítést.

 

Az ablakok állapota hosszú éveken keresztül kifogástalan marad. Ehhez még csak hosszas karbantartás sem szükséges, hiszen a felületen nem marad meg a szennyeződés, tisztítása rendkívül egyszerű, és évek múlva is olyan állapotban lehet, mint a beépítéskor. A modern gyártási technológiának köszönhetően nem vetemednek, ami egyébként a régebbi típusú nyílászárók esetében rendszeres probléma szokott lenni. Felújítás, építkezés alkalmával tehát érdemes átgondolni, hogy milyen megoldásra essen a választás a nyílászárók tekintetében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy megéri a minőséget választani, mely éveken át kitűnő állapotban marad.