Koppano Szandra 2022-06-07
plasztikai mellműtét

Manapság már rengetegen élnek a plasztikai műtétek adta lehetőségekkel, hiszen sokan vannak akik szeretnének az általuk elképzelt külsőnek megfelelni, sokan pedig egy régebbi formájukat akarják visszakapni. Ez pedig a mellműtétek esetében sincs másképp.

 

A plasztikai mellműtét előnyei

Habár sokan nincsenek tisztában vele, a mellműtétnek alapvetően rendkívül sok előnyét tudjuk felsorolni. Ehhez elsősorban azonban azt kell megvizsgálnunk, hogy hányféle mellműtét létezik. Ugyanis beszélhetünk mellfelvarrásról, mellnagyobbításról, és bizony mellkicsinyítésről is.

A mellfelvarrás főként azoknak ajánlott, akiknek szoptatás után, esetleg nagyobb súlyfelesleg leadása után, esetleg az idő múlásával a mellei megereszkednek. Ez nem csak esztétikai, hanem kényelmi szempontból is rendkívül előnyös lehet. Hiszen sokkalta kényelmesebb lehet a melltartó viselet, sőt, több fehérneműből is választhatunk, esetleg elhagyhatjuk azt.

A mellnagyobbítás a legtöbb esetben esztétikai funkciót tölt be. Emellett viszont a beavatkozás előnyös lehet a mentális állapotra, hiszen azáltal, hogy a páciens megkapja a hőn áhított testi adottságot, sokkalta magabiztosabb lehet.

Végül pedig, a mellkisebbítés sokszor orvosilag is ajánlott. Hiszen a túl nagy keblekkel megáldott hölgyeknél gyakran alakulnak ki hát- és gerincproblémák, amelyet egy kisebb kosárméret könnyedén orvosolhat.

 

Mire figyeljünk plasztikai mellműtét után?

Mint minden műtétnél, a plasztikainál is rendkívül sok figyelmet kell fordítanunk a felépülésre, hiszen csak ebben az esetben lesz tökéletes a végeredmény. Így mondhatnánk, hogy sokszor nem csak a sebészen áll vagy bukik a dolog.

 

  1. tipp: Ügyeljünk a mozgásunkra!

Figyeljünk arra, hogy a műtét utáni napokban és hetekben (legalább a varratszedésig) ne tegyünk túlzó, hirtelen mozdulatokat. Hiszen ezektől könnyedén felszakadhat a sebünk, amely nem várt komplikációkat okozhat.

Természetesen az is nagyon fontos, hogy a sebet és a varratot nem érheti víz.

 

  1. Ne ijedjünk meg a vérömlenyektől!

Sajnos a plasztikai műtétek után az első hetekben bizony nem minden esetben fogad minket szép látvány. Ilyenkor az érintett területen a bőr sokszor véraláfutásos, kék, lila, sárgás-zöldes színekben pompázik. Ez pusztán azért van, mert egyfajta traumának tesszük ki a testünket, de akár 1-2 hét elteltével teljesen elmúlnak.

 

  1. Viseljünk melltartót!

Bizony, a melltartó viselése a műtétet követően legalább pár hétig kötelező! A melltartót csak is a zuhany alatt töltött pár percre vehetjük le.

 

  1. Kerüljük a hasonfekvést

Sokaknak bizony nem egyértelmű, hogy a mellműtét után kerülni kell a hasonfekvést. Persze ez nem is lenne egy kényelmes választás az alváshoz, de előfordulhat, hogy valaki mégis megpróbálkozik vele. Nos, ez legalább a műtét után lévő 6. héten ajánlott.

 

A www.drfalus.hu weboldalon még több hasznos tudnivalót olvashat a plasztikai mellműtéttel kapcsolatos teendőkről. Emellett pedig a műtét utáni gyógyulásról is több információt megtudhat.