Koppano Szandra 2020-05-24

Autóvásárlás után általában mindenki próbálja megóvni járművét, az autóvezetést minél biztonságossá és kényelmesebbé tenni. Ezek az autósok nem csak az autó rendszeres karbantartására figyelnek, hanem az autó belső terének állapotára és kényelmére is figyelnek.

Az autószőnyegek olyan automatikus kiegészítők, amelyek nélkül szinte lehetetlen elképzelni egy autó belső terét. Fontos funkciót lát el az autószőnyeg, megvédi az autó eredeti burkolatát mindenféle szennyeződéstől és nedvességtől.

Nem elég, ha gépkocsi kívülről ragyog, a belső tér tisztasága is épp olyan lényeges.

Fontos a külcsín, ám a belbecs is számít!

Az első védőeszköz, amit érdemes megvásárolni az autószőnyeg, ami használható a csomagtartóban vagy a jármű belsejébe is.

Mindenki másként és másra használja az autóját.

Ahogy a mondás tartja, ahány autó – annyi autószőnyeg.

A textil autószőnyegek tartós szintetikus anyagból készülnek, amelyek már kevésbé hajlamos kopásra, és megnövekedett nedvességállósággal is rendelkeznek A textil autószőnyegből azonban nagyon nehéz és kényelmetlen a rászáradt szennyeződések letisztítása.

A textil autószőnyegek alaposabb gondozást (mosást, szárítást) igényelnek és rövid élettartamúak – átlagosan negyedévente cserélni kell őket.

A textil autószőnyegeknek is meg vannak az előnyei, például sokféle színben és textúrában kínálják.

Vannak, akik a textil autószőnyegeket kizárólag nyári hónapokban kiegészítőként használják autójukban.  Minőségtől függően a textil autószőnyegek mosás után nem mindig tartják meg eredeti formájukat.

A gumi autószőnyegek nagyon praktikusak, vízzel moshatók, és nagyon gyorsan kiszáradnak. Kevésbé szennyeződnek, mint a textil autószőnyeg, és nem engedik át a vizet. Nagy esőzésnél sem kell aggódni, hogy a víz átfolyik a szőnyegen, és eljut az autó eredeti kárpitjához.

Sok ember számára az autó nemcsak közlekedési eszköz, hanem gyakorlatilag a második otthona is.  A tulajdonosnak mindenekelőtt szeretnie kell az autóját, tehát nem számít milyen autószőnyeget választ a lényeg az, hogy kényelmes legyen használója számára.