Koppano Szandra 2019-03-16
egy idősek otthona

A nyugodt, felhőtlen nyugdíjas évek sokak elképzelései között szerepelnek. A valóság viszont sokszor egészen más képet mutat. Nem ritka, hogy a gyermekek nem tudják megoldani a szülő gondozását, vagy folyamatos szakápolói felügyeletet igényel az. Napjainkban az ország több pontján elérhetőek olyan komplexumok, amelyek méltó körülményeket biztosítanak a nyugdíjasok számára. Az ilyen otthonok között azonban a kínált szolgáltatások minősége szempontjából igen nagy különbségek adódhatnak.

 

Nem csak a havi befizetendő összeggel kell azonban számolni, hanem azokkal a milliókkal is, melyek gyakran szükségesek egy-egy lakrész használatának megváltásához. Persze arra is van mód, hogy egy szobában akár négy-öt fő is elhelyezésre kerüljön, de jobban belegondolva talán senki nem szeretné szülőjét ilyen körülmények közé engedni. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy mégis miből lehetne finanszírozni a gyakran 150-200 ezer forint környékén mozgó havi költségeket. Itt megnézheted, hogy egy színvonalasabb idősek otthonában milyen árakkal kell számolni. Felelős munkavállalóként gondolkodva érdemes már akár egészen fiatalon is elgondolkodni az öngondoskodásban rejlő lehetőségen.

 

Soha nem tudhatjuk, hogy a jövő milyen változásokat, kihívásokat tartogat, és az élet alkonyán ezek megugrása igen komoly akadályokba ütközhet- elsősorban az anyagiak hiánya miatt. Nem csak az esetlegesen igénybe vett idősek otthona miatt fontos, hogy előre takarékoskodjunk, hanem az akár otthon töltött nyugdíjas évek zavartalanságának apropóján is. Sokan úgy hiszik, a munkával töltött évek után már nem kell nagyobb kiadásokra számítani. Arra azonban nem gondolnak a legtöbben, hogy ekkor akár komoly költségekkel is járhat az egészségmegőrzés. A magánklinikák kínálta magas minőségű szolgáltatások nem olcsóak, éppen ezért fontos a szükséges anyagi háttér megteremtése.

 

Nem véletlen választják egyre többen a nyugdíjbiztosítás kínálta lehetőségeket. Az öngondoskodási forma a megtakarítással kombinált életbiztosítás előnyeit nyújtja, méghozzá úgy, hogy közben évente a befizetett összeg után 20 % állami támogatás is igénybe vehető. Érdemes független szakértő segítségét kérni, akinek közreműködésével rábukkanhatsz a minden szempontból megfelelő nyugdíjbiztosítás ajánlatra. Ne feledd, a gondtalan időskor kulcsa a Te kezedben van!