Szerkeszto 2021-11-02
elektromos kerékpár

Sok ember úgy véli, most kerékpározunk vagy nem. Tehát az elektromos kerékpár nem tartozik az általuk kedvelt kategóriába, szinte nem is veszik kerékpárszámba. Valahogy úgy van ez, mint az okostelefonok hajnalán, sokan gondolták úgy, hogy a telefon az telefon, a számítógép pedig egy másik dolog. Tudjuk mi lett a mese vége. Persze valószínűleg még sokáig nem kell tartanunk attól, hogy az elektromos kerékpár teljesen kiszorítja a hagyományost, mégis az eladási listákon látszik, hogy egyre nagyobb teret hódít.

Valamiért csak úgy gondolja az a sok százezer vásárló, hogy megéri. Az elektromos kerékpár számos előnnyel bír. Mielőtt erre is rátérnénk, tudni kell, az elektromos kerékpár, más néven pedelec csak akkor működik, ha a nyergében ülő is pedálozik. Az elektromos rásegítés viszont olyan élményt ad, amit muszáj kipróbálni. Olyan érzés haladni vele, mintha valami megtöbbszörözné az erőt, amit belefektettünk a haladásba. Az általunk forgalmazott Capriolo volta 9.4-et érdemes kipróbálni!

Trekking kerékpárok a természet szerelmeseinek

A természetben barangolni gyönyörű elfoglaltság, a legfeltöltőbb és legegészségesebb hobbik egyike. Ehhez tudunk ajánlani megfelelő társat is, mégpedig a trekking kerékpárok képében. Ezt a kategóriát gyakran a MTB-k közelében állítják ki az üzletekben és nem véletlenül. Ezek ugyanis a túrázás ászai. A trekking kerékpárok hosszútávon sokkal kényelmesebbek, mint egy MTB, aszfalton és terepen is nagyszerűen haladhatunk velük. Nem a vad hegyi lejtőkre termettek, felépítésük is valamelyest különbözik a Mountain Bike modellektől.

Míg utóbbira szinte ráfekszik az utas, addig a trekking kerékpárok nyergében sokkal egyenesebb háttal lehet bringázni. Az igazi élményutazások eszköze ez a típus. Annak való, aki egy tájegységet bebarangolva, a látványt és az utastársak társaságát szeretné élvezni. Egyesek szerint egyébként a magyar hegyvidék szelíd, így egy trekkingel is nyugodtan nekivághatunk. A webshopunk kínálatában szereplő Capriolo biciklik nagyszerűen megállják a helyüket, ráadásul remek ár-érték arányt képviselnek.