Szerkeszto 2023-05-27
mágneses építőjátékok

Gondolta volna, hogy léteznek a játékpiacon olyan termékek, amelyek egy kisgyermeket, kiskamaszt, sőt, még egy tinédzsert is képesek lenyűgözni? Az alkotás vágya mind az aprónép, mind a serdülők körében fontos mozgatóerőnek számít, minden bizonnyal ebben rejlik a különböző korosztályoknak készült mágneses építőjátékok népszerűsége.

Az Okosjáték online áruházban olyan közkedvelt márkák kínálatából válogathatunk, mint a pöttöm „építőmestereket” megcélzó SmartMax és Blockaroo, illetve a nagyobb lurkók kedvence, a Geomag. A SmartMax mágneses építőjátékok egyik jellegzetessége az elemek megszokottnál nagyobb mérete, aminek köszönhetően a pár éves csöppségek is könnyedén egymáshoz tudják azokat illeszteni. A Blockaroo különlegessége, hogy egy-egy készlet, a puha tapintású, habszivacsból készült darabjai révén, a víz felszínén lebegő fürdőjátékként is használható. Így a kicsik a legkellemesebb körülmények között ismerkedhetnek meg a mágnesesség fogalmával. A Geomag-termékek többnyire 5 éves kortól ajánlottak. Ezekkel a világszerte ismert mágneses építőjátékokkal a legkülönfélébb formákat hozhatják létre a gyerkőcök, a lehetőségeiknek pedig csak a képzelet szabhat határt.

A felsorolt három márkával természetesen nem merül ki az okosjatek.hu internetes oldalon gazdára váró mágneses építőjátékok választéka. Az ugyaninnen megrendelhető Magna-Tiles-készletek egyediségét a geometriai formákat ábrázoló, átlátszó játékelemek adják, amelyeket mindig tovább lehet építeni, míg a MagKiss-csomagok esetében az alkotóelemek minden oldala mágnesezett, így a legkisebb mesterek is könnyen boldogulnak velük.