Szerkeszto 2022-01-15
frottír törölköző anyag

Amikor a fürdőszobai textilekről van szó, nem árt odafigyelni, hogy mifélét alkalmazzunk. A minőségi frottír törölköző anyag pamutból van, kellemes tapintású és igen jó nedvszívó. Mindezek miatt, kimondottan ajánlott mosdóba vagy oda, ahol szükség van ezekre a tulajdonságokra. Ha kéztörlőt választunk, először fontos eldönteni, hogy mekkora legyen a mérete. Ha csak kezet törlünk benne, elég a kicsi, ha fürdés után használnánk, akkor nagyobb kell.

A frottír törölköző anyag akkor a legjobb, ha 100% pamut, mert ilyenkor a legerősebb a nedvszívó képessége. Az ilyen törlők akkor tartják meg legjobban a puhaságukat, ha öblítő nélkül, alacsony hőfokon mossuk. Ez a kelme egyébként azért is fantasztikus, mert sokrétűen fel lehet használni. Készülhet belőle fürdőlepedő, ágynemű, de akár a kád elé kilépő is. A frottír törölköző anyag használatával mindenképpen jól járunk, hiszen a legtöbb ilyen szövet nem szívja ennyire jól a nedvességet, mint ez, ráadásul az érintése lágy, amúgy pedig hosszútávon használható.

Hozott grafikával textilre nyomtatás

Sokszor megesik, hogy kellene valamilyen egyedi mintájú vagy feliratú póló, például a gyereknek a suliba, de hosszadalmas idő beszerezni vagy egyáltalán nem is kapunk olyat. Az ilyen esetekre is tökéletes megoldás a textilre nyomtatás. Példának okáért, keresünk egy olyan boltot a közelben, ahol ilyesmiket csinálnak és leadjuk a rendelést, méghozzá rövid határidővel. Persze ez nemcsak pólóra lehetséges, hanem igen sokféle anyagra meg tudják már oldani, lehet az ágynemű vagy terítő.

Amennyiben viszünk grafikát, akkor pontosan az lesz az anyagon, amit szeretnénk. Az egyedi digitális szublimációs méteráru textilre nyomtatás fantasztikus lehetőség, hiszen majdnem minden színben és sokféle anyagra képesek ezekkel a gépekkel alkotni. Ezzel a hőkezelési eljárással bármilyen sajátos mintázatú méteráru előállítható, amellett, hogy a textilre nyomtatás nagyon jó színminőségben történik és a festékanyag kiválóan rögzül. Kibírja a sokszori mosást, nem kaparható le és nem fog magától sem lekopni.