Koppano Szandra 2021-02-12
szemműtét árak

Szürkehályog kezeléstől a látásjavító műlencse beültetésen illetőleg a nagyfokú közel- és távollátás kezelésén át a dioptriakorrekciós, látásjavító lézeres szemműtétekig végzünk a Budai Szemészeti Központban teljes körű, szemészeti beavatkozásokat, lézeres szemműtéteket.

A lézeres szemészeti beavatkozások és dioptriakorrekciós kezelések előtt azonban feltétlen sor kell, hogy kerüljön egy részletes orvosi manuális és műszeres alkalmassági kontrollvizsgálatra. Ezen vizsgálatok nélkül (illetőleg az alkalmasság szakorvosi felmérése és megállapítása hiányában) ugyanis nem végezhető el egyik látásjavító beavatkozás sem.

A műtéti alkalmasság több pilléren nyugszik

Vannak általános, egészségügyi állapotbeli-, szemészeti-, és érzelmi feltételei is, amelyek együttesen határozzák meg azt, hogy Ön alkalmas-e valamelyik látásjavító beavatkozás elvégzésére.

A műtétet megelőző, lézeres látásjavítás előtti kontrollvizsgálatok 40 éves kor alatt ingyenesek, míg ezen életkor felett az ellenértékük 20.000 forint. Ez az összeg azonban később, szeme alkalmassága esetén a választott és elvégzett lézeres beavatkozás árából visszavonásra kerül. Kezelés előtt mindenképp érdemes tájékozódni az aktuális árakról.

A szürkehályog műtét ára több tényezőtől függ

A szürkehályog műtét árai, műlencse-beültetéssel együtt jelenleg lencsétől függően 230.000-495.000 Ft között mozognak.

Ez az összeg nem tartalmazza a biometria költségeit, vagyis a személyre szabott, egyedi műlencse tervezését, elkészítésének költségét, ami 10.000 Ft, valamint magát a szürkehályog műtétet megelőző szakorvosi konzultáció és vizsgálat 20.000 forintos, egyszeri díját.

A lézeres dioptirakorrekciós műtétek árai jelenleg az alábbiak szerint alakulnak Budai Szemészeti Klinikánkon:

  • Z Femto 7D kuponnal, két szemre összesen 540.000 Ft,
  • OptiLasik 7D lézeres szemműtét, mind két szemen elvégezve 400.000 Ft,
  • Zero-Touch 7D lézeres kezelés 340.000 Ft,
  • PRK 7D hagyományos lézeres beavatkozás 269.000 Ft.

Amennyiben külön, kiegészítő hullámfront vezérelt 7D plus lézeres szemműtétre lenne szüksége, annak ellenértékét a lézeres látásjavító kezelés ára tartalmazza, ezért külön fizetnie már nem kell.

Miként az utólagos kontrollvizsgálatokért sem. Hiszen a lézeres szemműtéteket követő kontrollvizsgálatokat a biztos és komplikációmentes gyógyulás érdekében, pácienseink számára 1 éven keresztül ingyenesen biztosítjuk.

További állandó és szezonális kedvezményekkel, akciókkal is igyekszünk pácienseink kedvében járni, amelyekről bővebben érdeklődhet weboldalunkon, vagy az infokukacbudaiszemeszetponthu (ékezet nélkül) email címünkön.

Hogyan egyenlítheti ki választott szemműtétének ellenértékét?

Rendelőintézeteinkben akár vizsgálatra érkezett, akár műtéti beavatkozását szeretné téríteni, egyaránt fizethet készpénzzel és bankkártyával (egyedül az American Express bankkártyát nem áll módunkban elfogadni).

A látásjavító műtétek esetében rendezheti kezelésének költségeit egy összegben, előre, azonban igény szerint akár utólagos részletfizetésre is van lehetősége.

Amennyiben egészségpénztári kártyára szeretné részben vagy egészben elszámoltatni műtétének költségeit, arra is van lehetősége. Szinte a legtöbb, hazai egészségpénztári kártyát módunkban áll elfogadni.