Koppano Szandra 2018-11-20
Fogászat

Az egészséges fogsor a vonzó megjelenés egyik fontos ismérve. A ferdén álló, egymásra nőtt, szuvas vagy elszíneződött fogak sajnos akár a magabiztosságra és így a mindennapi érvényesülésre is rányomhatják bélyegüket. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a rendszeres fogorvos látogatás fontosságát, hiszen így megelőzhető a fogágybetegség, a szuvasodás és ezek minden további következménye.

Természetesen korántsem mindegy, hogy milyen fogorvos mellett tesszük le a voksot, pláne akkor, ha alapvetően tartunk a hasonló beavatkozásoktól. Még mindig sokan vannak, akik csak akkor keresik fel a szakembert, ha fájdalmaik vannak és a fogorvos segítségét nem halogathatják tovább. Tény pedig, hogy az otthoni szájhigiéniára való odafigyelés nem elegendő, és legalább félévente érdemes megjelenni a rendelőben ellenőrzésre.

A magánrendelés minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen ilyen úton valóban azt az odafigyelést kaphatjuk, amire vágyunk. De mégis mi alapján érdemes választani a többféle elérhető klinika és magánrendelés közül? Sokak számára fontos, hogy a lakóhelyükhöz közeli helyszínre essen a választás, ami bármikor könnyen megközelíthető. Itt találhatsz fogászatot Budapest 13. kerületében: https://clinident.hu/

S hogy melyek a leggyakrabban előforduló fogászati megbetegedések, amelyekkel a páciensek orvoshoz fordulnak? A fogágybetegség és a fogszuvasodás vezetik a listát, de sajnos sok olyan eset is van, amikor a saját fog már nem megmenthető töméssel vagy inlay alkalmazásával. Elkeseredésre azonban semmi ok, ma ugyanis már a korszerű technológiának és alapanyagoknak köszönhetően olyan fogpótlások készíthetőek, amelyek maximálisan passzolnak az eredeti fogakhoz. A területen egyértelműen viszi a pálmát az implantátum beültetése, ami rutin beavatkozásnak számít, és segítségével akár teljes műfogsor is biztonságosan rögzíthető.

A fogak egészségére és azok akár életen át történő megőrzésére nem csak azért érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hogy a rágás teljességét megőrizhessük és elkerülhetőek legyenek a fogászati beavatkozások. A magánéletben és a munkában is nélkülözhetetlen magabiztosság is múlhat azon, mennyire vagyunk elégedettek fogaink állapotával, megjelenésével. A megfelelő szakember segítségével az esetlegesen szükségessé váló eljárások is fájdalommentesen, tökéletes végeredménnyel kivitelezhetőek.