Szerkeszto 2023-02-27
napelem kalkulátor

A napelemes rendszerek egyre népszerűbbek hazánkban is, ami a jelenlegi gazdasági helyzetet és az egyre brutálisabbá váló közüzemi árakat tekintve, cseppet sem meglepő jelenség. Ha komolyan foglalkoztat bennünket a háztartás működésének e téren való megreformálása, a napelem kalkulátor programot, ami a népszerű Tiszta Energiák honlapján található, roppant praktikusnak találjuk majd.

A szóban forgó program, bár a konkrét árakat nem kommunikálja, a kérdésekre adott válaszaink alapján kiszámítja a napelemrendszer méretét, teljesítményét, a panelek számát – természetesen mindezt személyre szabottan. A napelem kalkulátor rendkívül felhasználóbarát. Ha először találkozunk a programmal, akkor is könnyedén elboldogulunk annak kezelésével. Milyen kérdésekre kell választ adnunk?

Például mennyit fizetünk havi viszonylatban az áramért? A napelem kalkulátort továbbá érdekli a napelem panelek telepítéséül szolgáló munkaterület, a tető tájolása és dőlésszöge. Ezzel meg is volnánk! Elég csupán a napelem kalkulátor által feltett 3 egyszerű kérdésre válaszolni és máris közelebb kerülünk a személyre szabott rendszer paramétereihez? Miért nem kommunikál a rendszer árakat is?

Nos, ez minden esetben a személyes konzultáció során derül ki. Mindenkire ráillő, fix árak nincsenek, mint ahogy nincs két mindenben pontosan megegyező igényű háztartás sem. A napelem kalkulátor azonban már rendkívül hasznos alapot szolgáltat a számunkra, ahonnan kényelmesen elindíthatjuk ezt a valóban nagyszabású projektet. Aki komolyan fontólóra veszi a telepítést és nekilát megvalósítani, az belátja, hogy pontos árat valóban csak a felmérést követően lehet adni.