Koppano Szandra 2022-05-18
mai névnap

Egy év néha lassabban, míg máskor gyorsabban elszáll. Egyértelműen nem marad meg más csak a sok emlék, ami lehet kellemes vagy olykor nehéz. Ugyanakkor csak rajtunk múlik, miként éljük meg a különféle eseményeket. Amikor borúsan látjuk a jövőt, akkor egyértelműen minden terhet okoz máskor pedig alig várhatjuk a legközelebbi eseményt, amikor pezsgőt bonthatunk, ismerősökkel találkozhatunk.

A mai névnap egyértelműen remek apropót nyújthat ahhoz, hogy kicsit lazítsunk.

Ha szeretnénk folyamatosan nyomon követni, hogy aktuálisan kit ünneplünk, akkor a kerdezdmeg.hu weboldalon ehhez minden feltétel adott. Ugyanitt elmerülhetünk a mai névnap jelentőségében, valamint hagyományaiban.

Fontos tudni, hogy amíg ez nálunk olykor valódi ünnep számba megy, addig a nyugati országokban semmilyen jelentőséggel sem bír

. Mi a szokás azonban a mai névnap esetében. Bátran lehet kedveskedni ilyenkor némi ajándékkal, hölgyeknek virággal édességgel, férfiaknak itallal. Vannak családok, ahol a születésnap felé helyezik minden tekintetben a mai névnap jelentőségét és hatalmas összejövetelek vannak ilyenkor.

Gyakran összegyűlnek az azonos megszólítást viselő személyek és közös bulit csapnak. Mivel egy évben akár több alkalomról lehet szó általában csak az egyiket szokták kiemelni. A családi, baráti társaságok körében a mai névnap jelentősége fokozható, de azt is tiszteletben kell tartani, ha valaki nem tulajdonít ennek jelentőséget. Mindenesetre a köszöntéseket illik jó szándékkal fogadni és adni, hiszen gyakran egy kedves mondat is sokat jelent.