administrator 2018-06-05
elektromos cigi

Nem könnyű megszabadulni a káros szenvedélyektől, de ma már van segítségünk ebben. A dohányzásról való leszokásban segíthet az elektromos cigi is, ami már könnyen és olcsón beszerezhető akár az internetről is. Az elektromos cigi története több mint 10 évvel ezelőtt kezdődött, de pár év alatt meghódította az egész világot. Számos előnye van az analóg cigarettával szemben, de talán a legfontosabb, hogy nem tartalmaz annyi káros anyagot. Ismert tény, hogy a cigaretta égése során több mint 7 féle, az egészségre veszélyes anyag szabadul fel.

Ezek egy része szív és érrendszeri betegségeket okoz, másrészük a légzőszervi elváltozásokhoz vagy éppen daganatok kialakulásához vezethet. Ha azonban egy elektromos cigire „gyújtunk rá” akkor nem kell tartanunk ezektől a káros anyagoktól.

Ebben az esetben ugyanis nem történik égés, így égéstermékek sem szabadulnak fel. Csupán gőz keletkezik a szerkezetben használt folyadékból, amelyben egyedül a nikotin lehet káros a szervezetre, ugyanis hosszútávon szív és érrendszeri megbetegedéseket okozhat. Azonban olyan liquidet is vásárolhatunk, amelyek nem tartalmaznak nikotint.

Az elektromos cigi a fokozatos nikotinmegvonásban segít, mivel különböző nikotintartalmú folyadékkal tölthetjük fel a készüléket. De azok számára is hasznos lehet, akik nem nikotinfüggők, csupán a berögzült mozdulatok miatt gyújtanak rá a kávé mellé vagy a baráti társaságokban. Az egészségünk megóvása mellett gazdasági előnyei is vannak az elektromos cigi használatának. A kezdő szett megvásárlása után csak az utántöltő folyadékra kell pénzt költeni.