Koppano Szandra 2023-03-12
purhab fújás házilag

Ha otthonunkat szeretjük rendben tartani, akkor semmit sem bízzunk a véletlenre, hanem lehetőleg mihamarabb cselekedjünk. Legyen szó átalakításról vagy javításról előbb-utóbb szembetaláljuk magunkat bizonyos áttörésekkel, hézagokkal, amiket tömíteni kell valamilyen formában. A purhab fújás házilag ilyenkor meghatározó tényezőként merülhet fel. Ez a komponens ugyanis képes arra, amire kevés másik társa, méghozzá, hogy kitölti a rendelkezésre álló teret és mindezt utólag. Ha túl nagynak mutatkozik a rés, akkor sem kell kétségbe esni, mert bőven elég csak félig megtölteni azt, a többit az anyag megoldja. A purhab kötési ideje megközelítőleg 1-2 óra, ha minden feltétel optimális.

Mire ez eltelik a poliol és izocianát keveréke legalább a duplájára dagad. Erre a környezetében lévő levegő nedvességtartalmát használja fel, tehát a valamivel párásabb körülmények kedveznek a részére, amire megéri figyelni, amikor a purhab fújás házilag történik. Természetesen túlzásba sem kell esni, mert a sok víz negatívan is hathat a folyamatra. A purhab kötési ideje után a levegővel telt és kitágult komponens könnyen kezelhetővé válik. A purhab fújás házilag könnyű, az anyag vágása, fúrása, csiszolása egyszerűen elvégezhető.

Festése, vakolása szintén nem okoz majd kihívást. Mivel remekül tapad a különféle anyagokhoz, ezért alkalomadtán univerzális ragasztóként szintén megfelel. Gyakori, hogy a hőszigetelő lapokat ezzel ragasztják a helyére, ami növelni tudja az alapvető képességeit. A kötési ideje figyelembevételével pótlása sem jelenthet gondot. Ha tehát egy helyre első menetben kevés lett volna a purhab fújás házilag, akkor azt gyorsan látni fogjuk és néhány mozdulattal pótolható a fennmaradó hiány.