Koppano Szandra 2019-01-24
szalfa

szalafa.hu weboldalon megnézheti, hogy hogyan lehet utólag is beépíteni egy beltéri ajtót. A Szalafa által kínált toktípusok méretre kérhetők. Nem foglalkoznak toldozással, foldozással, mindig az adott toknyílásnak megfelelő terméket gyártják le. Itt megrendelhetjük a tokot magas ajtónyíláshoz, vagy rendelhetünk ajtólapot magas belterületű lakásba, de még felülvilágítót is készítenek az ajtóhoz, ha éppen erre van igény. Az ajtóknál sok esetben fontos, hogy szellőzőrács is kerüljön rá, így azt is kiválaszthatjuk igényeinknek megfelelően.

 

Alapozó festés után, padlóburkolás után, fürdőszobai csempézés esetén is beszerelhetők utólag az ajtók. Szállításkor a Szalafa mindig ajtólaponként, tok borításonként, tokonként szállítja le a megrendelt termékeket. Első lépésként a tokot kell a padló felett elhelyezni pár milliméterrel, ebben egy ék nagy segítségünkre lehet.

Erre a pár milliméter kihagyásra azért van szükség, hogy a vízzárást megoldhassuk szilikon kihúzással. Az ékelésnél óvatosan kell eljárni és figyelni kell arra, hogy a hosszanti tokszárak mindig függőlegesek legyenek, ezt vízmértékkel lehet ellenőrizni. Beállítás után az ajtótokokat purhabbal szükséges rögzíteni. Még a purhabozás előtt körülbelül 1 méter magasan helyezzünk el egy távtartót az ajtónyílásba, hogy a hab ne tudja elnyomni a tokot. Miután megkötött a purhab a felesleges része eltávolítható és el is kell távolítani. Az utólag szerelhető tokborítást ezután lehet felhelyezni ragasztó segítségével. Gumikalapáccsal szükség szerint még igazíthatunk rajta.

 

Az utólag beépíthető ajtótokra az ajtószárnyak ezután már felakaszthatók. Az ajtópántokon egy imbuszkulcs segítségével lehet a beállításokat elvégezni. A hézagokat le lehet festeni akrillal és a padló valamint a tok közötti rést ki lehet nyomni szilikonnal. A szilikon segít a felmosáskor keletkező víz távoltartásában, ezáltal megnöveli az ajtótok élettartamát. Az ajtóra ezután már csak a kilincset kell felszerelni. Szereléskor a kulcs és a kilincs legyen a zártestben. Amennyiben küszöböt is rendeltünk, így még azt is helyezzük fel, de csak miután beállítottuk az ajtót.