Szerkeszto 2023-01-27
montessori játékok

Ezeknek az eszközöknek az elsődleges célja, hogy olyan elfoglaltságot kínáljanak a gyermekeknek, amivel fejleszthetik az érzékeiket és a képességeiket. Montessori játékok számos kivitelben vannak jelen az üzletek polcain. Minden típus úgy lett kitalálva, hogy több érzékszerv kapcsolódjon a tevékenységbe. Ez azért fontos, mert így a lurkók könnyebben fogadják az információkat és hamarabb megjegyzik azokat.

A szórakozás közben a látás, a hallás és a tapintás egyszerre aktiválódik. A szettek sok elemből tevődnek össze. Érdekes a színük, a formájuk, a súlyuk és a méretük. A Montessori játékok mindennapos használatával az agyban új idegpályák alakulnak ki. A kirakós puzzle ABC remek választás lehet egy kis délutáni szórakozáshoz. Kiváló módja a megismerő funkció fejlesztésének. A célja az egész ABC elsajátítsa. Ez a betű formájú fa kirakós lehetőséget kínál arra, hogy a kicsi megtanulja a formákat és a színeket felismerni. A Montessori játékok családjába tartozik az úgynevezett rózsaszín torony. Az építés alkalmával fejleszthető a tárgyak méreteinek észlelése, ugyanis minden alakzat más nagyságú.

A tornyok egyszínűek, így az árnyalatok nem vonják el a gyermek figyelmét a konkrét céltól, ami az, hogy minél magasabb legyen az építmény. A Montessori játékok stimulálják a gyermekek természetes kíváncsiságát. Nagyon hasznosak, hiszen önállóságra nevelnek. Ha valamit a kicsik nem látnak helyesnek, akkor azt megpróbálják saját maguk kijavítani. Nem érdemes egyszerre több változatot vásárolni, mert a bő választék bizonytalanságot szülhet. Amikor a használt játékok már unalmassá válnak, csak akkor érdemes új szettet beszerezni.