Koppano Szandra 2022-05-29
fehérjepor dilemma:

A fehérjepor elengedhetetlen a nagyobb és erősebb izmok építéséhez, de a bevitel időzítése a saját táplálkozási szükségleteinktől függ. A megfelelő táplálkozásra oda kell figyelni az edzések előtt és az edzések után is. Ha ezt betartjuk, akkor hatékonyan tudjuk végezni az edzéseket. Nem is olyan régen még csak a versenysportolók használták a fehérjeport, de ma már bárki számára elérhető. Fizikai, valamint szellemi igénybevételkor kiemelkedő fontosságú, hogy megfelelő mennyiségű fehérjeport vigyünk be a szervezetünkbe. Ma már olyan fehérjeporokat árusítanak, amelyek selymes és lágy ízzel rendelkeznek, ezek már egyáltalán nem hasonlítanak azokra a porokra, amelyeket évekkel ezelőtt árusítottak. A fehérjeporokat többféle ízesítésben is megvásárolhatjuk, így fogyaszthatjuk csokis, vaníliás, kekszes vagy akár kókuszos ízben is.

Miben tud segíteni a fehérjepor?

A fehérjepor segít az izomgyarapodás elérésében, mégpedig úgy, hogy a fogyást nem állítja meg. Ha fogyunk, akkor általában mindenhonnan, így az izmokból is. Az izmokra azonban mindenkinek nagy szüksége van, így a fehérjetáplálék kiegészítő nagyon fontos lehet. A fehérje por amellett, hogy segít megtartani az izmainkat még szálkásít is, így aki erre törekszik azoknak kifejezetten ajánljuk. Ez a fehérjepor a hiedelmekkel ellentétben nem illegális szer és a nőknek igen nagy szükségük van rá, ha az izmukat szeretnék növelni, hiszen a hölgyek férfi nemi hormonnal nem rendelkeznek, így az izmukat sem nagyon tudják növelni. A megfelelő minőségű és mennyiségű fehérjepor az izomzatunk alapvető építőeleme. Gyorsítja az anyagcserét, támogatja a fogyást, regenerálja a szervezetet és optimális pH értéket biztosít. A fehérjepor képes a kortizolszintet csökkenteni és a szerotonin szintet növelni, ezáltal a közérzetünkben is javulás fog bekövetkezni.

Miből készül a fehérjepor?

A fehérjepor tejmentes és tejes változatban is elérhető. A tejmentes változatot búzából vagy esetleg szójából, esetleg tojás alappal készítik. A whey protein tejből készül és igen jól oldódik. Hatalmas előnye, hogy ezeket a fehérjéket bárhol el tudjuk fogyasztani és bárhová magunkkal tudjuk vinni. Nem kell hozzá más csak egy üveg, amiben ki tudjuk keverni.

Mégis mikor érdemes fehérjeport fogyasztani?

fehérjepor helyes használata sokakat foglalkoztat. Egy finom fehérje shake-t abban a javasolt mennyiségben kell elfogyasztanunk, ahogyan azt a termék leírásában megtaláljuk. Optimális esetben a nap folyamán egyenlő részletben fogyasztjuk el a napi mennyiséget. Egyszerre maximum 30 grammot tud a szervezetünk lebontani, így ennél többet nem érdemes bevinni. A reggel fogyasztott fehérje nagyon jól tud hasznosulni, de edzés után is tökéletes a bevitele hiszen ekkor az izmoknak szükségük van rá. Ha este rád tör az éhség, akkor is bátran ihatsz egy fehérje shake-t.