Koppano Szandra 2023-03-30

Szeretek mindig képben lenni az új hírekkel, az újdonságokkal, és minden változásról szeretek tudni. Éppen ezért próbálok mindig naprakész lenni. Ez a munkámban is nagyon fontos, hiszen az új rendeletek és szabályok ismerete nagyon fontos, hogy ne csináljam rosszul a munkám. Ha tehetem, akkor minden reggel a reggeli rutinom után következik a hírolvasás. Ha ezzel végeztem, akkor indulok a munkába. Amennyiben valaki javítani szeretne a kommunikációján, de nem tudja hogyan tegye ezt meg, akkor ajánlom figyelmébe ezt a módszert. Ha nem tudsz a többi emberrel miről beszélgetni, mert hamar kifogytok a témából, akkor kezdj el híreket olvasni és máris minden napra lesz valami új téma, amit meg tudsz vitatni másokkal.

Ezért fontos az is, hogy legyen véleményed a témáról, hiszen csak így lesz tartalmas és érdekes a beszélgetés. Talán nem is gondoltad volna eddig, hogy mennyi mindenre jók a hírek. De ha ezzel a módszerrel próbálkozol, akkor biztosan nem fog csalódás érni. Az emberek általában szeretik megosztani a véleményüket a másikkal, ezért hallgasd őket figyelmesen és oszd meg velük te is a tapasztalataidat.

Én nagyon szeretem a tartalmas beszélgetéseket és azokat is, amikor egy témáról mindenki megosztja az eddigi tapasztalásait. Ezekből nagyon sokat lehet tanulni. Az egyik barátomtól tudtam meg azt is, hogy az energetikai tanúsítvány kötelező. Ő ingatlanok eladásával foglalkozik, ezért ebben a témában nagyon otthonosan mozog. Amikor oda jutottam, hogy eladjam a saját ingatlanomat, akkor először hozzá fordultam tanácsért, hogy mire figyeljek, miket kell beszereznem hozzá és pontosan mi ennek a menete. Ekkor mondta, hogy az energetikai tanúsítvány kötelező pár éve. Úgyhogy ezt a lépést, ha szerettem volna se tudtam volna kihagyni.

A tanúsítvány beszerzésére az Ecoteam-et ajánlotta. Ő már dolgozott velük és nagyon elégedett volt a munkájukkal. A honlapjukon is lehet véleményeket olvasni róluk, és egytől egyik mindegyik pozitív. Ez számomra azt mutatja, hogy megbízhatóak, értik a dolgukat és valóban úgy dolgoznak, ahogy azt hirdetik. Ha nem így lenne, akkor nem lehetne róluk ennyi jót mondani. A korrektség nálam alap, és el is várom, hogy ha igénybe veszek egy szolgáltatást, akkor úgy történjen minden, ahogy azt megígértek. Persze közbe jöhetnek váratlan események és ezeket meg is értem, de ha minden adott a munka elvégzéséhez, akkor nem lehet kifogás. Amikor több véleménynél is olvastam, hogy segítőkészek, pontosan és gyorsan dolgoznak, akkor egyből szimpatikusak lettek számomra. Szeretem, ha egy szakember a tudásának és tapasztalatainak köszönhetően gyorsan el tudja végezni a munkáját. Sokan heteket töltenek azzal a munkával, amit már akár pár nap alatt is elvégez.

Az Ecoteam holnapján nagyon sok hasznos információ megtalálható az energetikai tanúsítványról. Innen tudtam meg, hogy pontosan mit is mutat, miért fontos, hogy ingatlan eladáskor ez a papír meglegyen és milyen skálái vannak a tanúsítványnak. Az energetikai tanúsítvány megmutatja, hogy az ingatlannak mennyi energiára van szüksége ahhoz, hogy azt fenntartsa. Ha az energia igénye magas, akkor azt az ingatlant sokkal költségesebb fenntartani, mint pl. az A energiaosztályút. Minél jobb a besorolása egy ingatlannak, annál könnyebb fenntartani és ezáltal eladni is. Az eladás során az ingatlan tulajdonosnak is jó, ha energiatakarékos a ház/lakás, hiszen ennek köszönhetően magasabb áron is el lehet adni.

Az Ecoteam Magyarország egész területén dolgozik. Országon belül bátran keresheted őket, hiszen nagyon szívesen kimennek mindenhova. Nem véletlenül vállalják az egész országos lefedettséget. Ha segítségre van szükséged, gyorsan kell az energetikai tanúsítvány, akkor ne habozz felkeresni őket. Amennyiben őket választod, akkor akár 24 órán belül már meg is kaphatod az ingatlan besorolását és másnap már alá is írhatjátok a szerződést az új lakóval.

Milyen esetekben lehet még szükséged energetikai tanúsítványra? Például akkor, ha megszeretnél pályázni egy olyan pályázatot, ami a házaddal/ ingatlanoddal kapcsolatos és szükség van erre a dokumentumra is. Ilyen esetekben érdemes lehet minél hamarabb beszerezni az energetikai tanúsítványt, hiszen egy ilyen miatt nem érdemes kifutni a határidőből.

Ha biztosra szeretnél menni és gyors munkára van szükséged, akkor mindenképp keresd fel az Ecoteam csapatát. Ezt megteheted telefonon keresztül, illetve online is. A weboldalukon találsz egy olyan felületet, ahol online tudsz megrendelést leadni. Ennek köszönhetően a nap minden órájában a rendelkezésedre állnak. Szerintem az ilyen online űrlapok nagyon hasznosak tudnak lenni, hiszen, ha későn érsz haza, de még aznap foglalni szeretnél, akkor ezt könnyen megteheted. Ezzel nem kell a nyitvatartási idejüket figyelgetni, hanem 0-24-ben elérhetők.

Hogyan zajlik az energetikai tanúsítvány elkészítése az Ecoteam-nél?

Az első lépés, hogy kitöltöd a honlapjukon az űrlapot vagy telefonon felveszed velük a kapcsolatot. Ezt követően telefonon keresztül megbeszélitek a legfontosabb dolgokat, majd egyeztettek egy időpontot is a személyes helyszíni felmérésre. A megbeszélt időpontban megérkeznek és az ingatlanon elvégzik a szükséges méréseket. Ezeket az adatokat továbbítják az irodába, ahol elkészítik az energetikai tanúsítványt. Ezt átadják a futárszolgálatnak, aki másnap már házhoz is viszi neked. Ilyen gyorsan és egyszerűen el tud készülni egy tanúsítvány. Vannak olyan cégek, akik ezt hetek alatt készítik el, viszont az Ecoteam-nél nem kell feleslegesen várakozni, szinte egyből megkapod a végeredményt. Ha szimpatikus számodra ez a munkamorál, akkor a weboldalon megtalálod az elérhetőségüket.

A weboldalon még blogcikkek is találhatók. Nagyon sokfajta témát érintenek, úgyhogy érdemes lehet ezeket is elolvasni. Főként energetikai és ingatlannal foglalkozó cikkeket találhatsz itt. Nagyon érdekesen és könnyen olvasható formában jelentek meg ezek a blogbejegyzések. A közérthető fogalmazásnak köszönhetően pedig nem kell attól sem aggódnod, hogy esetleg nem fogod érteni a cikket, vagy hogy e-miatt nem lesz élvezhető. Nem használnak feleslegesen szakszavakat, a célközönségük az átlagemberek, akiknek nem ez a szakmájuk. Ennek köszönhetően nem várják el az olvasóiktól, hogy pontosan annyira értsenek a témához, mint a cikk írója.

Az Ecoteam az energetikai tanúsítvány mellett még más szolgáltatást is nyújt az ügyfelinek. Ilyen például az értékbecslés, illetve a hőkamerás mérés is. Amennyiben ingatlan eladáshoz szükséged lenne értékbecslésre is és egy megbízható csapatot szeretnél megbízni ezzel a feladattal, vagy egyszerre több szolgáltatásra lenne szükséged, akkor az Ecoteam a szolgálatodra van több területen is. A szolgáltatásaik szerteágazóak, de valamilyen szinten mégis összetartoznak.

Ha fontos számodra a szakértelem, a profizmus, a pontos és gyors munka, akkor csak olyan céget válassz, ahol a dolgozók ezekre a dolgokra szintén értékként gondolnak. Mert, ha ez nincs így, akkor a munkájuk sem lesz olyan, mint amilyet elvárnál tőlük. Ha elolvasod a véleményeket egy szolgáltatásról vagy cégről, akkor az sokat elárulhat róluk. Menj biztosra és hasonlíts össze több céget is, hogy a legjobbat tudd kiválasztani.

Én is hasonlóan tettem, ezért sikerült a legjbb szakembereket választanom. Ha Te is elégedett szeretnél lenni a választásoddal, akkor nincs más dolgod, mint felkeresni az Ecoteam-et.